Inter legt door dubbelrol De Vrij rode loper uit voor Juve

19 juli 2020, 23:50   Bijgewerkt: 20 juli 2020, 07:44

Stefan de Vrij speelde een belangrijke rol voor Internazionale in de kraker tegen AS Roma door de 0-1 te maken. Genoeg voor de status van matchwinner was het niet, omdat hij vervolgens ongelukkig de bal beroerde bij een tegentreffer. De Nederlander scoorde dus eigenlijk twee keer in een duel dat in 2-2 eindigde. Dat is vooral goed nieuws voor Juventus.

Na een kwartier kopte Stefan de Vrij overtuigend raak uit een corner. De Nederlander was mee en kopte knap raak terwijl er tal van Roma-spelers toekeken. Op slag van rust kwam De Vrij echter op negatieve wijze aan bod. De Nederlander wilde een schot van Leonardo Spinazzola voor het doel weghalen, maar raakte de bal dusdanig aan dat keeper Samir Handanovic kansloos op de grond achterbleef. Het was daardoor een soort halve eigen goal van de Nederlander.

Internazionale en Roma waren gelijkwaardig in het duel en de 2-2 eindstand was dan ook een logisch resultaat. Toch leek Roma te gaan winnen, aangezien het via Henrikh Mkhitaryan op voorsprong kwam na een uur spelen. De aanvaller is de man in vorm bij Roma en hield Justin Kluivert ook vanavond negentig minuten op de bank.

Roma leek er met de zege vandoor te gaan, maar gaf het in de slotfase weg. Dat was de schuld van Spinazzola. Hij wilde een bal wegknallen, maar miste de bal knullig en schoot vol tegen Victor Moses aan waardoor Inter een penalty kreeg. Het buitenkansje werd benut door Romelu Lukaku: 2-2.

Internazionale en ook Atalanta Bergamo zijn door de remise zeker van Champions League-voetbal in het nieuwe seizoen, maar toch zal Inter niet content zijn. Het wilde dichterbij Juventus komen, maar staat nog op vijf punten achterstand. Juventus kan maandag verder uitlopen als het tegen Lazio speelt. Inter blijkt in de laatste fase van het seizoen simpelweg niet constant genoeg. Dat het slechts twee van de laatste vijf duels won, zegt wat dat betreft veel.