Sociedad en Granada naar Europa League, Getafe niet

19 juli 2020, 23:28   Bijgewerkt: 20 juli 2020, 00:02

Het is een dramatische avond geworden voor Getafe in La Liga. De Europa League-plaaggeest van Ajax had goede papieren om een Europa League-ticket te pakken, maar is net buiten de eerste zeven ploegen geëindigd. Het verloor namelijk zelf van Levante op een avond waarop alles misging voor de ploeg: 1-0.

Getafe ging de laatste speelronde in als nummer zeven, precies genoeg om een Europa League-bewijs te pakken. Het liet echter na om te winnen bij Levante. Met name voor Ángel Rodríguez werd het een drama, aangezien drie goals van de spits werden afgekeurd. Jaime Mata miste vervolgens nog een penalty. Het lukte simpelweg niet voor Getafe dat door een late goal van Coke ook nog verloor. Hij tikte binnen na een scrimmage. Getafe heeft als laatste hulplijn nog wel de Europa League-eindzege. De ploeg zit namelijk nog in het toernooi en plaatst zich bij eventuele winst voor de Champions League. Dat zal niet meevallen, aangezien de volgende opponent Internazionale is.

Real Sociedad en Granada gaan er met de Europa League-tickets vandoor, terwijl ook nummer vijf Villarreal komend seizoen in dat toernooi zal uitkomen. Real Sociedad begon als nummer zes aan de laatste ronde en hield die plaats vast door een knap gelijkspel bij Atlético Madrid: 1-1. Adnan Januzaj maakte in de slotfase een doelpunt van Koke ongedaan en werd de held van Sociedad.

Granada is net als Sociedad op 56 punten gefinisht en is de nummer zeven geworden. De ploeg deed wat het moest doen en won met 4-0 van Athletic de Bilbao dat nergens meer voor speelde. Een mooie bekroning voor een topseizoen van de mannen van Diego Martínez Penas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen