Napoli wint moeizaam van Udinese en stijgt naar plaats zes

19 juli 2020, 21:54   Bijgewerkt: 20 juli 2020, 00:00

De strijd om plaats zes blijft een pittige in de Serie A. AC Milan imponeerde zaterdag door met 4-1 te winnen van Bologna en steeg naar plek zes, maar heeft die zondag weer af moeten staan aan Napoli. Die ploeg won zondag met grote moeite met 2-1 van Udinese.

Bij de uitploeg stonden Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar in de basis en zat Hidde ter Avest op de bank. Spelmaker Rodrigo De Paul hielp Udinese na 22 minuten op voorsprong, maar die stand bleef niet lang op de borden omdat Arek Milik kort daarna gelijk maken. Daarvoor was Dries Mertens geblesseerd uitgevallen bij Napoli. Dat was slecht nieuws, maar in de slotfase kwam er goed nieuws voor de Napolitanen. Matteo Politano pegelde geweldig raak in de blessuretijd en hielp Napoli toch aan drie punten: 2-1.

Napoli en Milan hebben evenveel punten (56) en beschikken over een gelijk onderling resultaat. Omdat het doelsaldo van Napoli sterker is, staat die ploeg nu zesde. Die positie geeft recht op een Europa League-ticket. Napoli is al zeker van deelname aan het tweede toernooi in Europa vanwege de winst van de Coppa Italia.

SPAL degradeert

Zondag is ook duidelijk geworden dat SPAL de eerste degradant is in de Serie A. De ploeg verloor met 2-1 van Brescia en kan daardoor niet meer boven de streep eindigen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen