Luijckx wil revanche met Roda: "Heeft me nooit lekker gezeten"

Luijckx wil revanche met Roda: "Heeft me nooit lekker gezeten"

19 juli 2020 – Op 34-jarige leeftijd keert Kees Luijckx terug op de Nederlandse velden. De verdediger heeft zich verbonden aan Roda JC, waarvoor hij in het seizoen 2013/2014 ook al speelde. Hij is blij dat hij na avonturen in Griekenland, Hongarije en Denemarken weer naar Nederland gaat en zinspeelt op revanche.In 2014 vertrok Luijckx bij Roda. "We degradeerden toen, mijn contract werd ontbonden. Dat was voor Roda prettig, omdat ze van een salaris af waren. Het heeft mij nooit lekker gezeten", vertelt hij aan NH Sport. "Je verlaat een club en laat ze achter in de Eerste Divisie. Daarom ben ik ook blij met de kans bij Roda. Ik hoop iets recht te zetten voor de club en op persoonlijk vlak."

Twee weken geleden nam Roda contact op met de verdediger. "Ze belden en wilden graag een afspraak maken om te gaan praten met Jurgen Streppel (trainer Roda red.). We hebben een goed gesprek gehad, de volgende dag pakten ze meteen door. Een aantal dagen later waren we er qua contract uit", vertelt hij.

Afgelopen seizoen eindigde Roda als nummer zeventien. Dat moet beter, weet de verdediger uit Alkmaar. "Ik denk dat de opdracht is om gewoon weer mee te doen om promotie en de play-offs halen. Daarnaast heeft de club een positieve vibe nodig in Kerkrade. Op veel vlakken zitten ze in zwaar weer. Roda is van oudsher een grote club. Als het sportief weer aantrekt, komen de mensen weer terug."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020