Wuytens verklaart opmerkelijke stap: "Gekozen voor hele project"

19 juli 2020, 18:22

Stijn Wuytens baarde onlangs opzien door niet voor een langer verblijf bij AZ te kiezen, maar voor een stap naar Lommel SK. Die club speelt op het tweede niveau in België. Er werd al snel gesteld dat hij voor het geld naar die club is gegaan, maar Wuytens zelf zegt andere beweegreden te hebben.

"Ik heb gekozen voor het hele project van de City Football Group. Dat biedt veel mogelijkheden voor Lommel en voor mij persoonlijk na mijn carrière", legt hij uit aan NH Sport. De Belgische middenvelder annex verdediger wil graag trainer worden en begint komend seizoen aan een trainerscursus. Hij heeft zin in de stap. "Er spelen nu drie à vier voetballers die al wat ouder zijn. De selectie is aangevuld met veel jonge talenten uit België en vanuit de City Group. Er komen nog een aantal spelers bij. Ik denk dat we een leuk elftal hebben."

Dat de dertigjarige speler een aanbieding van AZ naast zich neerlegde, kwam voor velen als een verrassing. "Ik heb er wel over nagedacht om bij AZ te blijven", zegt Wuytens toe. "Desondanks heb ik wel een beetje gekeken naar het hele verhaal na mijn carrière. We hebben een mooi seizoen gehad, Europees gespeeld en we waren dicht bij het kampioenschap." Hij speelde vanaf 2016 in Alkmaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen