Kampioen Leeds wint bij basisdebuut Struijk van Derby

19 juli 2020, 17:27

Leeds United heeft een geweldig weekend in stijl afgesloten. De formatie van Marcelo Bielsa promoveerde vrijdag naar de Premier League en werd zaterdag kampioen. Zondag kon het team dus met een goed gevoel aantreden voor de competitiewedstrijd tegen Derby County. Dat duel eindigde in een 1-3 overwinning.

Leeds is zeker van de titel, zo bleek zaterdag. Op diezelfde dag werd voor het Derby County van Phillip Cocu duidelijk dat de play-offs voor promotie niet meer haalbaar waren. Het duel van vandaag ging dan ook puur om de eer. Derby County met Kelle Roos op doel leed voor de vierde keer op rij een nederlaag en was niet opgewassen tegen de kampioen. Bij Leeds stond Pascal Struijk (foto) in de basis. De twintigjarige Nederlander stond op het middenveld en maakte zijn basisdebuut. De oud-speler van ADO Den Haag en Ajax bleef negentig minuten lang binnen de lijnen.

Dat ging prima, want ondanks een achterstand na rust boog Leeds het duel goed om. Chris Martin zette het team van Cocu op voorsprong, maar daarna stelde Leeds orde op zaken. Door doelpunten van Pablo Hernández, Jamie Shackelton en een eigen goal van Matthew Clarke eindigde het in 1-3. Alle treffers vielen na de doelwissel.

Zowel Leeds als Derby speelt nog één wedstrijd in het Championship.

Lees ook: Leeds United droomt gelijk al hardop van Champions League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen