Bournemouth op rand van degradatie na nieuw verlies

19 juli 2020, 17:02   Bijgewerkt: 19 juli 2020, 17:16

Bournemouth heeft een wonder nodig om zich te handhaven in de Premier League. De club van Nederlanders Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld moesten zondagmiddag het hoofd buigen voor Southampton: 0-2. Met een gestopte penalty gaf doelman Aaron Ramsdale zijn ploeg nog hoop, maar wist Bournemouth niet te profiteren. Het is nu afhankelijk van Watford en Aston Villa, dat nog twee duels tegoed heeft. 

De Nederlanders konden geen betekenis spelen in het cruciale duel van Bournemouth. Aké raakte vorige week geblesseerd en komt waarschijnlijk ook de laatste wedstrijd, volgende week zondag uit tegen Everton, niet meer in actie. Arnaut Danjuma Groeneveld bleef net als midweeks tegen Manchester City negentig minuten op de bank.

In Southampton trof Bournemouth een tegenstander dat alleen nog om de eer speelde. De gasten vervulden hun sportieve plicht, maar viel er voor de thuisploeg genoeg te halen. Echter wist Bournemouth nooit echt z'n stempel op de wedstrijd te drukken. Serieuze mogelijkheden bleven zowel in de eerste helft als tweede helft uit voor The Cherries. Na de 0-1 van Danny Ings vlak voor rust waren de druiven helemaal zuur. Bournemouth mocht doelman Ramsdale danken dat een goed resultaat tot de mogelijkheden bleef behoren. Hij stopte halverwege de tweede helft een penalty van Ings. De bal ging na ingrijpen van de VAR op de stip voor een duidelijke handsbal van invaller Harry Wilson.

In de slotfase redde hij ook nog één op één met Nathan Redmond. De ploeggenoten van Ramsdale lieten na zijn verrichtingen te belonen. Diep in blessuretijd tekende Sam Surridge weliswaar voor de gelijkmaker, maar ging dat feest uiteindelijk niet door. De videoscheidsrechter constateerde buitenspel. In de laatste seconde maakte Che Adams het drama voor Bournemouth compleet: 0-2. Na de onnodige nederlaag lijkt de werkgever van Aké en Danjuma Groeneveld niet meer te ontkomen aan degradatie. Het is volledig afhankelijk van concurrenten Aston Villa en Watford, die nog twee keer in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen