Fans beperkt welkom bij start nieuw seizoen Bundesliga

19 juli 2020, 12:54

Bij de start van het nieuwe seizoen van de Bundesliga zijn supporters beperkt welkom. Stafchef Helge Braun van bondskanselier Angela Merkel heeft dat bevestigd. Uitverkochte stadions zijn op dit moment nog niet aan de orde. Op 18 september begint de bal in Duitsland weer te rollen.

"Met inachtneming van de sociale afstand en het hygiëneprotocol kunnen wedstrijden met publiek plaatsvinden", bevestigt Braun tegenover BILD. "Grote aantallen moeten nog vermeden worden en alles moet onder goede organisatie en controle gebeuren. Wanneer dit het geval is, zijn lege stadions niet meer nodig.

Competitieorganisator DFL heeft al een leidraad klaarliggen. Volgens voetbalmagazine Kicker bestaan er verschillende modellen. Die vertellen dat stadions een derde tot de helft van hun zitplaatsen kunnen vullen. Bij staplaatsen gaat om een van de acht plekken. Op basis daarvan zouden Bayern München en Borussia Dortmund tussen de twintig- en dertigduizend mensen kunnen toelaten. Promovendus Arminia Bielefeld kan in een veel kleiner stadion (capaciteit: 26.000 toeschouwers) tussen de zeven- en tienduizend fans verwelkomen.

Uiteindelijk hebben de Duitse gezondheidsinstanties het laatste woord over bovenstaande. In de praktijk betekent dat waarschijnlijk dat die aantallen lager liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen