Robben moet eerste training van FC Groningen laten schieten

19 juli 2020, 12:09   Bijgewerkt: 19 juli 2020, 12:16

Arjen Robben moet de eerste training van FC Groningen laten schieten. De voorbereiding van de club gaat morgen (maandag) van start. Naar aanleiding van fysieke testen is besloten geen enkel risico met Robben te nemen. Voor de 36-jarige aanvaller voelt dat als een teleurstelling.

"We zijn met z'n allen heel optimistisch en positief gestemd. Ik voorop. Dat is onveranderd, maar ik had in mijn hoofd om maandag aan te sluiten bij de groep", zegt Robben op het clubkanaal van Groningen. "De specialisten binnen de club hebben geadviseerd dit niet te doen. Ik had me maandag graag met mijn teamgenoten laten zien, maar tegelijkertijd is het vele malen belangrijker dat ik er bij de start van het seizoen sta, dan bij de eerste groepstraining."

Het is voorzichtigheid troef. "We willen liever twee dagen later dingen doen die we in deze fase van het werken aan de comeback verantwoord vinden, dan één dag te vroeg. Ik snap dat met name de supporters mij graag maandag op het veld hadden willen zien, maar zoals ik me nu voel gaan ze me nog vaak genoeg in actie zien en dat is uiteindelijk het grote doel."

In samenwerking met FOX Sports en RTV Noord is de eerste training van Groningen live te volgen op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van de club. Dit circus werd opgetuigd vanwege Robben, die er dus nu niet bij is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen