'Spelers FC Barcelona willen dat Kluivert seizoen afmaakt'

19 juli 2020, 09:46   Bijgewerkt: 19 juli 2020, 12:17

Patrick Kluivert prijkt vandaag (zondag) groot op voorpagina van Mundo Deportivo. Volgens de Catalaanse sportkrant willen de spelers van FC Barcelona dat de Nederlander het seizoen afmaakt als trainer. Kluivert is momenteel werkzaam als hoofd opleiding van Barça. Om verschillende redenen krijgt Kluivert de steun.

Hoewel eerder naar buiten kwam dat Quique Setien voorlopig mocht aanblijven, pakt Mundo Deportivo flink uit met 'Opción Kluivert'. Binnen de muren van Camp Nou wordt de voormalig spits van Barça gezien als vaandeldrager van het Barça-model en als iemand die het heilige vuur weer kan aanwakkeren. 'Kluivert kan brengen waar Messi om vroeg: intensiteit en karkater', schrijft MD.

Kluivert onderhoudt een goede relatie met de grote namen. Ook de meertaligheid van Kluivert is een enorm voordeel. Hij spreekt Duits, Engels, Frans, Italiaans en Portugees. Met zijn ervaringen uit verschillende landen weet hij om te gaan met de verschillende nationaliteiten in de kleedkamer. De hoop bestaat dat Kluivert daarmee de Fransen in Catalaanse dienst aan de praat kan krijgen, met name Ousmane Dembele.

De beslissing ligt in handen van voorzitter Josep Maria Bartomeu. Dat Kluivert als hoofdtrainer nog weinig ervaring heeft, hoeft geen obstakel te zijn. Pep Guardiola en Zinedine Zidane hadden dat in het verleden ook niet bij hun eerste trainersklus. Kluivert kan een route bewandelen à la Zidane bij Real Madrid. 'Kluivert is de leider op de bank die Barça mist, de coach die op hoog niveau heeft gespeeld en die elke situatie weet aan te pakken'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen