Los Angeles kleineert Galaxy in derby, Vermeer bankzitter

19 juli 2020, 09:03   Bijgewerkt: 19 juli 2020, 09:12

Los Angeles FC heeft zaterdagnacht (Nederlandse tijd) in het MLS-toernooi de vloer aangeveegd met LA Galaxy. Kenneth Vermeer zag vanaf de bank hoe zijn teamgenoten met 6-2 zegevierden in de El Trafico, zoals de stadsderby genoemd wordt. Carlos Vela ontbrak omdat hij op het punt staat vader te worden. Diego Rossi nam zijn rol als goalgetter uitstekend over door maar liefst vier keer te scoren.

Vermeer had in het eerste duel van het MLS is back toernooi nog een basisplaats. In het treffen met Houston Dynamo (3-3) kreeg de voormalig doelman van Feyenoord en Ajax drie doelpunten om zijn oren. In de derby koos trainer Bob Marley voor Pablo Siniesga, die vannacht wel als eerste moest vissen. Bij de openingstreffer werd hij gepasseerd door ploeggenoot Latif Blessing. Vanaf de penaltystip herstelde Rossi de schade, maar benutte even later Cristian Pavon ook een strafschop voor Galaxy, dat niet over de geblesseerde Chicharito kon beschikken. Vlak voor het rustsignaal bracht Rossi de stand andermaal in evenwicht.

Na rust kreeg Los Angeles het op z'n heupen. Vooral in het laatste kwartier. Bradley Wright-Philips zorgde vroeg in de tweede helft al voor de voorsprong. Met twee treffers van Rossi en een van Mohamed El-Munir nam Los Angeles in het laatste gedeelte van de wedstrijd flink afstand van de rivaal. Met zijn vier doelpunten overtrof Rossi Zlatan Ibrahimovic. Hij scoorde vorig seizoen namens Galaxy als eerste speler ooit een hattrick in El Trafico.

Met de zege zet Los Angeles ook een forse stap richting de knock-outfase. Een punt in het laatste groepsduel met het reeds geplaatste Portland Timbers is voldoende. Voor LA Galaxy is het doek gevallen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!