AC Milan wint met grote cijfers en passeert Napoli in Serie A

19 juli 2020, 10:02

Dankzij een goede start van de wedstrijd heeft AC Milan zaterdag afgerekend met Bologna. Al in de eerste 24 minuten vielen twee goals en die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Milan won uiteindelijk met 5-1 en is daardoor weer de nummer zes van de Serie A.

Na tien minuten was het al feest in Milaan, toen Alexis Saelemaekers (foto) raak schoot. De Belg maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Milan en is pas de tweede Belg die heeft gescoord voor de club. Een klein kwartier later was het alweer raak en dat kon Lukasz Skorupski zich aanrekenen. De keeper van Bologna speelde de bal zo in de voeten van Hakan Calhanoglu en de middenvelder schoot simpel raak.

Kort voor de doelwissel deed Bologna nog wat terug door een prachtig doelpunt van Takehiro Tomiyasu. De verdediger knalde hard raak in de kruising, maar na de pauze kwam er geen oplevering meer van Bologna. Milan kwam via Ismael Bennacer al stel op 3-1 en liep via goals van Ante Rebic en Davide Calabria uit naar een eclatante 5-1 overwinning. Stefano Denswil en Mitchell Dijks beleefden zodoende een kansloze avond.

Milan stijgt naar plaats zes en heeft drie punten meer dan Napoli, dat zondag tegen Udinese speelt. De zesde plaats in heilig, aangezien die positie recht geeft op Europees voetbal. Het ziet er wat dat betreft goed uit voor AC Milan dat al acht duels op rij ongeslagen is.