Dani Alves leeft mee met Messi: "Alles alleen doen"

Dani Alves leeft mee met Messi: "Alles alleen doen"

18 juli 2020 – Dat Lionel Messi het moeilijk heeft met FC Barcelona is ook Dani Alves niet ontgaan. De Braziliaanse vleugelspeler was jarenlang een belangrijke schakel in Camp Nou en won met de Argentijn vele prijzen. Dat het nu anders is, ligt volgens Alves vooral aan het feit dat er weinig steun is.

Bij Catalunya Radio gaat Alves in op de zorgelijke situatie bij Barcelona. Het is hem niet ontgaan dat Messi na het verlies tegen Osasuna (1-2) opvallend kritisch was op de gang van zaken. "Leo is een geboren winnaar", zegt Alves. "Hij houdt niet van verliezen. Als het team verliest, is hij boos omdat hij zo graag wil winnen. Dat had ik ook. Winnen is alles wat telt."

De São Paulo-speler Alves bestrijdt dat Messi zelf in mindere vorm steekt. Hij vindt dat het vooral aan de spelers om Messi heen ligt. "Hij doet wat hij al heel lang doet. Als hij zegt dat iets goed is, dan is het goed is en andersom. Dat komt omdat hij weet hoe het werkt. Hij is zo ervaren en wet precies wat de ploeg nodig heeft. Ik vind dat er te weinig steun is voor Leo. Hij was altijd al de bepalende man, ook omdat wij hem daarbij hielpen. Nu heb ik het idee dat hij alles alleen moet doen. We moeten ook niet vergeten dat hij een mens is."

Barcelona is qua spel ook behoorlijk veranderd, weet Alves. "Ik zie de identiteit die ik gewend ben van de ploeg, nu niet meer. Wij domineerden altijd. Barcelona is een club die mensen plezier moet geven, maar nu is Barcelona een standaard ploeg aan het worden. Barcelona moet anders zijn dan de rest, vooral in het feit dat het gemakkelijker lijkt dan bij andere teams."

Lees ook: Duidelijke Messi: "Barça op belangrijke momenten zwakke ploeg"

gerelateerd