Veldwijk kon naar de Eredivisie: "Heb goede gesprekken gehad"

Veldwijk kon naar de Eredivisie: "Heb goede gesprekken gehad"

18 juli 2020 – Lars Veldwijk maakte vrijdag een transfer van Jeonbuk Motors naar Suwon FC. Dat is een transfer binnen Zuid-Korea. De spits kon ook terugkeren naar Nederland, maar koos ervoor om nog in Azië te blijven. Hij had wel aanbiedingen uit de Eredivisie en de Eerste Divisie.

De 28-jarige aanvaller wilde echter niet vertrekken uit Zuid-Korea. "Ik heb nu ook een knieblessure en daar moet een operatie voor komen", zegt Veldwijk tegenover FOX Sports. "Die heb ik nu nog voor de boeg. Hier kan ik dat uitstellen voor drie maanden en kan ik aan het einde van het seizoen onder het mes", legt de spits uit.

In Nederland was hij rechtsreeks in de voorbereiding beland, als hij terug naar de Eredivisie was gegaan. "Ik heb twee hele goede gesprekken gehad", vertelt de centrumspits die zijn interlands speelt voor Zuid-Korea. "Ik sprak met één club uit de Eerste Divisie en met een ploeg uit de Eredivisie. Dat was zeker ook een optie, maar ik vind het nog niet de tijd om terug te keren naar Nederland."

gerelateerd