Echteld vindt dat AZ verder is dan PSG: "Duidelijke visie"

18 juli 2020, 18:02

Lee-Roy Echteld werkte als trainer van het tweede elftal van Paris Saint-Germain, totdat die ploeg in mei opgeheven werd. De clubleiding vond dat het team geen meerwaarde had, waardoor Echteld inmiddels werkeloos thuis zit. Hij vindt dat zijn oud-club AZ verder is dan PSG.

Echteld werkte ook jarenlang in Alkmaar en kan beide clubs goed vergelijken. Hij heeft genoten van zijn tijd bij PSG, ondanks dat hij AZ verder vindt. "Je komt binnen, je stelt je voor en vertelt je ideeën. Op een gegeven moment begonnen de jongens en de mensen om mij heen me te begrijpen. Het is mooi om iedere dag bezig te zijn met mijn visie over te brengen op anderen", vertelt hij aan NH Sport.

Volgens hem is de jeugdopleiding in Alkmaar verder dan die in Parijs. "AZ heeft een hele duidelijke visie met hoe zij talenten willen laten ontwikkelen. Het begint al bij de jongste spelers en ze hebben echt een plan. Dat is in Parijs veel minder. Daarentegen hebben ze het afgelopen jaar wel voor zestig miljoen aan spelers uit de eigen opleiding verkocht. Dus wie ben ik dan om kritiek te leveren?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen