Letsch ontevreden over Vitesse: "Veel werk te doen"

18 juli 2020, 17:42

Thomas Letsch kijkt niet tevreden terug op zijn eerste oefenduel in dienst van Vitesse. De nieuwe oefenmeester zag zijn ploeg zaterdag met 3-3 gelijkspelen tegen Jong FC Utrecht. Hij kwam tot de conclusie dat er nog veel verbeterd zal moeten worden.

Stiekem had hij de hoop dat het niveau van de ploeg hoger zou liggen. "Ik heb een paar goede dingen gezien, maar het ging niet zoals verwacht", is de trainer eerlijk tegen De Gelderlander. "Ik dacht dat we een stap verder zouden zijn. De afgelopen weken lag de focus op counterpressing. Op een agressieve manier de tegenstander opjagen als zij balbezit hebben. Ik zag dat in de wedstrijd slechts een paar keer terug."

Naast het gebrek aan pressing was Vitesse ook niet goed genoeg in balbezit, zag Letsch. "We hebben ons in de trainingen nog niet geconcentreerd op balbezit. Dat was terug te zien. Ons positiespel was niet goed. Dan wordt het ook moeilijk om counterpressing te spelen. Kortom, we hebben nog veel werk te doen."

Vitesse trok tot dusver nog geen nieuwe spelers aan, maar verloor al wel belangrijke krachten. Van onder meer Bryan Linssen, Jay-Roy Grot, Tim Matavz en Joshua Brenet werd afscheid genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen