Conditietrainer Bayern: "Conditie Robben nog steeds uitstekend"

18 juli 2020, 14:38

Holger Broich heeft de fysieke basis gelegd voor de rentree van Arjen Robben. De conditietrainer van Bayern München werkte vorige maand Robben in het zweet. "Arjen was al erg fit toen we weer met elkaar begonnen samen te werken, wat aangeeft dat hij afgelopen jaar zelf al veel oefeningen deed", aldus Broich.

"Arjen heeft nog steeds een uitstekende conditie. Opgeteld bij zijn technische en tactische vaardigheden en ervaringen heb ik er alle vertrouwen in dat hij opnieuw een hoog niveau zal halen in wedstrijden", zegt Broich in het Algemeen Dagblad. "Iedereen weet dat hij verschillende blessures heeft opgelopen. Hij weet dat zelf het beste. Als een topsporter met zijn capaciteiten denkt dat hij weer succesvol kan zijn, moeten we het respecteren. Vanaf het eerste moment dat ik in 2014 met hem samenwerkte, ben ik onder de indruk van zijn professionaliteit."

Broich krijgt van het dagblad ook de vraag of hij niet liever een rentree van Robben bij Bayern had gezien. "Daar antwoord op geven zou niet respectvol zijn ten opzichte van Arjens keuze. Wat ik kan zeggen: we hebben samen een geweldige tijd gehad hier in München, met grote successen. Het was een voorrecht en een groot genoegen om met hem samen te werken, ook in juni nadat hij had besloten weer in Groningen te beginnen. Ik blijf hem volgen en wens hem het allerbeste. FC Groningen moet blij zijn dat het zo'n uitstekende speler kan verwelkomen."

Lees ook: FOX pakt uit en gaat eerste training van FC Groningen uitzenden

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen