Elia staat voor bijzondere titel: "Eigenlijk hebben we geen fans"

18 juli 2020, 13:30

Eljero Elia wil Istanbul Basaksehir met opgeheven hoofd verlaten. Hij kan morgen (zondag) de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis veroveren. Een zege op laagvlieger Konyaspor is voldoende. "Heel bijzonder. Ook omdat wij eigenlijk geen fans hebben", zegt de 33-jarige aanvaller.

"In Istanbul is iedereen fan van Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. Deze titel staat op de cv van Basaksehir en de spelers worden legends van de club. Maar that's it", vertelt Elia aan de NOS. "Toen ik bij Feyenoord speelde, kon ik niet normaal over straat. Nou, hier kan ik anoniem over straat. Het is een kleine club. Maar die grote clubs hebben het zwaar dit seizoen. Dat wij waarschijnlijk die titel gaan pakken, vinden zij natuurlijk niet leuk. Maar we zitten er al een paar seizoenen tegenaan."

Zijn eigen seizoen omschrijft Elia als een met ups en downs. In 21 competitiewedstrijden scoorde de buitenspeler drie keer en bereidde hij twee doelpunten voor. "Ik had wat blessures, herstelde en knokte mij zelfs weer in de basis. Ik werkte keihard, deed ook veel verdedigend werk en offerde mijzelf op. Maar langzaam merkte ik wel dat het vertrouwen in mij steeds minder werd. Als in de tweede helft een actie mislukte, wist ik al genoeg. Dan werd ik gewisseld."

Vast staat dat Elia na dit seizoen vertrekt uit Istanbul. Hij hoopt nog wel van waarde te kunnen zijn in het toernooi om de Europa League. "De club wilde mij graag houden en in maart vroegen ze of ik mijn contract wilde verlengen. Toen was ik eerlijk: 'Nee, ik wil mijn contract dit jaar uitdienen en dan ergens anders kijken.' Ik voelde dat het vertrouwen minder was geworden en wilde na drie jaar een nieuw avontuur aangaan."

Lees meer: Elia hoopt op terugkeer naar Italië: "Ik ben er klaar voor"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen