Lijnders: "Komend seizoen de volgende titel aanvallen"

18 juli 2020, 10:18

Liverpool blijft onverminderd hongerig. Ook na de Champions League-winst van vorig jaar en de landstitel van dit seizoen. "Ik leen nu even het antwoord van Jürgen: we willen komend seizoen niet onze titel verdedigen, maar de volgende titel aanvallen. Dat is al een andere perceptie", zegt assistent-trainer Pepijn Lijnders.

"En ook: we willen met Liverpool niet het beste team van de wereld zijn, we willen het team zijn waar niemand tegen wil spelen. Ik heb veel twijfel over veel dingen, elke dag. Maar ik twijfel er niet aan dat onze spelersgroep dat voor elkaar krijgt", aldus Lijnders in een interview met het Algemeen Dagblad. "Het is aan ons om onvoorspelbaar te blijven. De coronatijd hebben we nuttig gebruikt. Er was tijd om te werken aan weer nieuwe varianten. Jongens in een andere rol en in andere ruimtes brengen bij trainingen en kijken wat het effect is. Dan kom je ook bij de vrijheid die spelers hebben. In voetbal zijn regels en afspraken nodig, maar kwalitatief goed voetbal kan niet zonder vrijheid. Juist vrijheid geeft kleur aan ons spel."

Rondom het succes van Liverpool is het opvallend dat de club in 2018 voor het laatst een grote aankoop deed. "Dat is bewuste strategie geweest. Het verschil tussen 'top Europa' en 'subtop Europa' is dat 'top Europa' zijn beste spelers voor een langere periode bij elkaar kan houden. Liverpool was nog die subtop. Spelers gingen weg omdat ze nog een treetje hoger konden. Toen we de Cham­pions League wonnen, voelden we: nu moeten we alles doen om de groep bij elkaar te houden. Als het lukt, is dát de belangrijkste aankoop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen