Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

Gudelj: "Dit is wel een carrière die je niet vaak ziet"

Gudelj: "Dit is wel een carrière die je niet vaak ziet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 juli 2020 – Nemanja Gudelj beleeft een opmerkelijk verloop van zijn carrière. Na een vervelend vertrek bij Ajax en een lucratief Chinees avontuur, speelt de 28-jarige middenvelder voor Sevilla. Met de Andalusiërs plaatste hij zich dit seizoen voor de Champions League. "Dit is wel een carrière die je niet vaak ziet", beseft de Serviër.

Gudelj belandde in zijn Amsterdamse periode onder Peter Bosz op de bank. Volgens de toenmalig Ajax-trainer kon de speler het niet opbrengen zich in een reserverol in schikken. Bosz zette hem uit de selectie en verkocht Ajax hem ruim drie jaar geleden aan het Chinese Tianjin Teda, dat hem al gauw kwijtraakte aan competitiegenoot en topclub Guangzhou Evergrande.

Lees terug: Gudelj blikt terug: "Ligt aan mij, maar vooral aan Ajax"

"Ik heb altijd de ambitie gehad om terug te keren in een Europese topcompetitie. En nooit gezegd van: ik verdien hier mijn geld en zit mijn tijd wel uit. Zo ben ik niet", zegt Gudelj in het Algemeen Dagblad. "Slecht was het voetbal niet in China. De top-zes van de ranglijst was echt goed. Iedere speler heeft discipline. De wil om vooruit te komen is heel groot. Ik ben laatst nog een keertje teruggegaan naar China, met mijn broertje Dragi. Voor vakantie en om hem Guangzhou en Tianjin te laten zien. Twee van de meest geweldige steden waar ik geweest ben. Bij Guangzhou was Fabio Cannavaro mijn trainer. Van hem heb ik tactisch enorm veel geleerd. Dat merk ik nu in Spanje nog elke dag."

Sporting Portugal haalde hem twee jaar geleden terug naar Europa, een jaar later maakte hij de overstap naar Sevilla. Beslist geen slechte keuze van Gudelj. Voor Sevilla kwam hij dit seizoen 35 keer in actie. Mede dankzij zijn inbreng, plaatste de club zich voor de Champions League. "We hebben een heel hecht team, met Zuid-Amerikanen, Spanjaarden en ook Luuk de Jong natuurlijk. Ik zie hem vaak. Ook buiten het veld. Ik had in Nederland veel tegen hem gevoetbald, maar kende hem nog niet persoonlijk. Nu wel. Monchi is de technisch directeur. Die deed in de vorige zomerstop twaalf nieuwe aankopen. Logisch dat we even aan elkaar moesten wennen. Monchi kende me trouwens al langer. Toen ik speler van AZ was, volgde hij me al."

Morgen (zondag) sluit Sevilla de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Valencia. Daarmee is het seizoen nog niet voorbij. Sevilla is nog actief in de Europa League, waarin het in de achtste finale tegen AS Roma speelt.

Reacties

gerelateerd