Leeds keert na zestien jaar terug in de Premier League

Leeds keert na zestien jaar terug in de Premier League

17 juli 2020 – Zonder te spelen is het groot feest bij Leeds United: de club is na zestien jaar namelijk terug in de Premier League. De ploeg van Marcelo Bielsa won donderdag zelf met 1-0 van Barnsley en zag nummer twee West Bromwich Albion verrassend met 2-1 verliezen bij Huddersfield Town. Daardoor is Leeds zeker van een terugkeer op het hoogste niveau.Na de degradatie uit de Premier League in 2004 doolde Leeds lange tijd rond in het Engelse voetbal. Het speelde op het tweede en zelfs derde niveau, maar de club is nu terug. Dit seizoen was de ploeg de beste in het Championship onder leiding van Marcelo Bielsa. Het team, waar Mateusz Klich deel van uitmaakt, won donderdag zelf en zag de concurrent vrijdag morsen. Leeds stak sowieso in prima vorm door de laatste vier duels te winnen.

West Brom staat tweede en had het lastiger. De nederlaag bij nummer veertien Huddersfield was al het derde puntenverlies op rij. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg via Chris Willock op voorsprong, waarna Dara O'Shea de stand voor de pauze nog in evenwicht bracht. Het ging echter mis voor West Brom toen Emile Smith-Rowe twee minuten voor tijd de 2-1 maakte. De middenvelder, die gehuurd wordt van Arsenal, schoot knap raak en besliste het duel.

Leeds is daardoor zeker van promotie. Het staat vijf punten voor op West Brom, dat in tegenstelling tot Leeds nog maar één duel te gaan heeft. De tweede plaats is ook genoeg voor promotie, maar Brentford heeft een duel en een punt minder dan West Brom en kan die plek dus gaan innemen. Daar heeft Leeds maling aan: de club weet dat het na zestien jaar afwezigheid weer terugkeert in de Premier League. Ook de titel is dichtbij: één puntje is genoeg in de laatste twee duels. Dat zou helemaal een mooie bekroning zijn van een topseizoen voor Leeds United.

Die club is een grote naam in het Engelse voetbal, ondanks een jarenlange absentie. De club staat dertiende op de all time ranglijst van de competitie en won zelfs twee keer de Champions League.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 november 2020

  2. vrijdag 27 november 2020