Guardiola springt in de bres en heeft 'veel respect' voor David Luiz

Guardiola springt in de bres en heeft 'veel respect' voor David Luiz

17 juli 2020 – Hij krijgt veel kritiek van Arsenal-fans en voormalig clubiconen, maar Manchester City-manager Pep Guardiola is juist vol lof over David Luiz. De verdediger moet zaterdagavond de veelscorende City-aanvallers onschadelijk maken in de halve finale van de FA Cup en volgens Guardiola gaat dat Luiz normaliter goed af.Daar was de vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen niets van te merken. Toen, het eerste duel na de coronastop, speelde Luiz hoogst ongelukkig door een blunder bij de 1-0 en een rode kaart, kort voor de tweede tegentreffer. Uiteindelijk verloor Arsenal met 3-0.

Een incident, denkt Guardiola. Hij is immers laaiend enthousiast over Luiz, die kort na zijn slechte wedstrijd een contractverlenging accepteerde. "Natuurlijk zal David Luiz nog wel eens een fout maken, maar hij zal ook heel goede dingen doen. Dat hoort bij het voetbal. En hij zal dat ondergaan met waardigheid. Nogmaals: ik heb heel, heel, veel respect voor hem", klinkt het complimenteus op de persconferentie.

Ook manager Mikel Arteta, de voormalig assistent van Guardiola, krijgt louter positieve woorden te horen. Pas sinds dit seizoen staat Arteta op eigen benen en het feit dat hij Arsenal redelijk aan de praat heeft gekregen, vindt Guardiola noemenswaardig. "Het wordt een enorm zware opgave, want je ziet dat bij Arsenal de teamgeest helemaal terug is. Dat heeft hij er snel ingekregen."

De aftrap op Wembley vindt morgen om 20.45 uur plaats. De andere halve finale wordt op zondag gespeeld en gaat tussen Manchester United en Chelsea.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020