Oudgediende Luijckx keert na zes jaar terug bij Roda JC

17 juli 2020, 17:05

Het zat er al even aan te komen, maar het is nu ook definitief: de 34-jarige Kees Luijckx keert terug bij Roda JC. De Zuid-Limburgers nemen de verdediger transfervrij over van de Deense degradant Silkeborg IF, waar hij zes maanden voor speelde. In 2014 speelde de verdediger voor het laatst in het shirt van Roda.

Toen degradeerde de club voor het eerst in de geschiedenis. Verder speelde de Nederlander voor AZ, Excelsior, ADO Den Haag en NAC Breda. Hij tekent voor een seizoen en is na Thijmen Goppel, Xander Lambrix en Stefano Marzo de vierde nieuwe speler. Jurgen Streppel (trainer) en Jeffrey van As (technisch directeur) zijn ook pas sinds kort in dienst.

Van As is dolbij met de komst van de routinier. "Hij wordt één van de bepalende spelers op en naast het veld", aldus de td op de website van de club. Ook de speler zelf ziet een belangrijke rol voor zich. "Ik vind het mooi om na 7 jaar weer terug te komen. Er is in de tussentijd veel gebeurd, zowel met mij als met Roda JC. Toen Jeffrey van As me belde of ik mee wilde bouwen aan het nieuwe Roda JC heb ik niet getwijfeld. Ik wil mijn ervaring op en naast het veld graag inzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen