WK-winnaar Schürrle (29) verrast en beëindigt carrière

17 juli 2020, 14:26   Bijgewerkt: 17 juli 2020, 17:29

André Schürrle heeft de voetbalwereld verrast door al op 29-jarige leeftijd te stoppen met voetbal. De aanvaller liet deze week zijn contract bij Borussia Dortmund, dat hem verhuurde aan Spartak Moskou, ontbinden. Vier jaar geleden was hij nog de duurste aankoop uit de historie van Dortmund. In Der Spiegel legt Schürrle zijn opmerkelijke besluit uit. 

"Ik heb er lang over moeten nadenken. Ik stop. Ik heb geen behoefte meer aan applaus. Je moet in deze wereld zeker weten dat je een rol van betekenis kan spelen", aldus de WK-winnaar van 2014. Tijdens de finale tegen Argentinië gaf hij de beslissende assist op Mario Götze.

Schürrle kwam tot 57 interlands en speelde voor Bayer Leverkusen, Chelsea, VfL Wolfsburg, Dortmund, Fulham en Spartak Moskou. Als speler van Leverkusen verdiende hij een transfer naar Chelsea, maar kon zijn belofte op Stamford Bridge nooit inlossen. Schürrle keerde terug naar Duitsland. In het shirt van Wolfsburg ging het beter. Hij trok met zijn optredens de aandacht van Dortmund, dat dertig miljoen euro voor hem betaalde. Het bleek weggegooid geld. Als speler van Dortmund ging zijn carrière als een nachtkaars uit, ook verhuurbeurten aan Fulham en Spartak konden dat niet voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen