Pierie: "Weleens lastig om opeens op een niveau lager te spelen"

17 juli 2020, 11:14

Kik Pierie wil op huurbasis voor FC Twente weer in de Eredivisie spelen. In zijn eerste jaar bij Ajax speelde de negentienjarige verdediger enkel in voor de beloftenploeg, terwijl hij als speler van sc Heerenveen een vaste waarde was. "Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het wel eens lastig vond om opeens een niveau lager te spelen", erkent Pierie.

Ook komend seizoen had Pierie weinig perspectief op speeltijd in Ajax 1. "Het niveau is er hoog. Voor elke positie hebben ze meerdere spelers", zegt de mandekker tegen de Tubantia. In Enschede moet hij de naar ADO Den Haag vertrokken Peet Bijen opvolgen. "Of het de bedoeling is dat ik daarna terugkeer naar Ajax? Ik heb nog een contract tot en met 2024, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Ik ben veel te blij met FC?Twente."

In zijn periode bij Heerenveen maakte Pierie indruk. Daar verdiende hij ook zijn transfer naar Ajax, dat vier miljoen voor hem betaalde. "Ik moet nog 20 worden en heb toch al bijna 100 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen