Veldwijk maakt opnieuw transfer, maar blijft actief in Zuid-Korea

Veldwijk maakt opnieuw transfer, maar blijft actief in Zuid-Korea

17 juli 2020 – Lars Veldwijk is in Zuid-Korea van club verwisseld. De 28-jarige spits heeft Jeonbuk Motors na een half jaar ingeruild voor Suwon FC, dat bovenstaat op het tweede niveau van Zuid-Korea. Veldwijk moest zich bij Jeonbuk schikken in een reserverol.

Een half jaar geleden streek Veldwijk neer in Azië. Vlak voor de uitgestelde competitiestart raakte de spits geblesseerd. Hij werd ook gauw weer fit, maar moest de voormalig speler van onder meer PEC Zwolle, FC Groningen en Sparta Rotterdam telkens genoegen nemen met een invalbeurt.

Lees ook: hij%20nog%20neer%20in%20Azi%C3%AB.,_blank,Veldwijk raakt in Zuid-Korea alweer uit gratie: "Vooral pech gehad"

Veldwijk had ook last van de Zuid-Koreaanse regelgeving. Die schrijft voor dat iedere ploeg een speler jonger dan 22 jaar in de basis moet hebben staan. Helaas voor Veldwijk was een spits de enige die daar ook kwalitatief voor in aanmerking kwam. Ook vernam de Zuid-Afrikaans international dat Jeonbuk bezig was met het aantrekken van een andere spits. Voor Veldwijk voldoende aanleiding om na een half jaar op zoek te gaan naar een nieuwe club. Uiteindelijk is dat Suwon geworden.

gerelateerd