Ajax stalt Pierie bij FC Twente: "Hij wil in Eredivisie acteren"

16 juli 2020, 19:02   Bijgewerkt: 17 juli 2020, 00:06

Kik Pierie speelt komend seizoen voor FC Twente. De negentienjarige verdediger wordt verhuurd door Ajax. Beide clubs hebben de huurdeal wereldkundig gemaakt. Pierie had ook komend seizoen weinig perspectief op speeltijd in Ajax 1. In Enschede volgt hij de naar ADO Den Haag vertrokken Peet Bijen op.

"Kik Pierie is een linker centrale verdediger, die verdedigend zijn mannetje staat, maar ook opbouwend sterk is", zegt technisch directeur Jan Streuer op het clubkanaal van Twente. "Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan 80 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Vorig jaar speelde hij in Jong Ajax, bij FC Twente wil hij weer op het hoogste niveau, in de Eredivisie, acteren. We krijgen met zijn komst in de verdediging de zaakjes al aardig ingevuld."

Pierie verruilde vorig jaar sc Heerenveen voor Ajax. De Amsterdammers hadden vier miljoen euro over voor de mandekker, maar in de hoofdstad speelde Pierie enkel in de beloftenploeg. "Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen voor FC Twente mag uitkomen. Het is natuurlijk een mooie grote club. Ik hoop dat ik hier een goed seizoen speel en iets kan betekenen voor de ploeg. Ik heb ontzettend veel zin om de 27e voor het eerst met de jongens op het veld te staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen