'Heerenveen meldt zich voor Ruiter, PSV gunt doelman transfer'

16 juli 2020, 18:46   Bijgewerkt: 18 juli 2020, 10:29

SC Heerenveen gaat werk maken van Robbin Ruiter. De Friezen hebben zich met een bod gemeld bij PSV. De verwachting is dat de transfer van de 33-doelman in orde komt. Ruiter kan in het Abe Lenstra Stadion weer eerste doelman worden, bij PSV zou hij zeer waarschijnlijk reservekeeper blijven.

Heerenveen zit na het vertrek van Warner Hahn en Filip Bednarek zonder keeper. Ruiter is bereid die vacature in te vullen. Zijn zaakwaarnemer Dick van Burik is momenteel in onderhandeling, meldt het Eindhovens Dagblad. De krant voegt eraan toe dat PSV ook mee wil werken aan de transfer. 'Een deal ligt voor de hand', aldus het ED.

Vorig jaar haalden de Eindhovenaren hem transfervrij naar het Philips Stadion. Een transfer naar Heerenveen zou Ruiter winstgevend maken. De voormalig doelman van FC Utrecht en Sunderland beschikt nog over een eenjarig contract. Bovendien komt PSV met een vertrek van Ruiter niet met een keepersprobleem te zitten. Trainer Roger Schmidt heeft naast Lars Unnerstall en Jeroen Zoet ook Hidde Jurjus nog tot zijn beschikking. Mogelijk dat hij bij PSV blijft als derde doelman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen