Van der Velde: "Er is nu geen vet op de botten bij sc Heerenveen"

16 juli 2020, 09:41

Van 1983 tot 2006 was Riemer van der Velde de voorzitter van sc Heerenveen. Onder hem groeide de club die honderd jaar bestaat uit tot een subtopper in de Eredivisie. De voormalig preses volgt de Friese club nog altijd op de voet en hoopt dat de club financieel het hoofd boven water kan houden.

Van der Velde maakt zich zorgen om Heerenveen. De club kampt structureel met een groot operationeel tekort, waardoor het steeds verder lijkt weg te zakken in de Eredivisie. "We zouden het heel jammer vinden dat er hier over twee, drie jaar à la De Langeleegte geiten in het stadion lopen", vertelt Van der Velde die samen met Foppe de Haan een dubbelinterview geeft aan Voetbal International. "Door het coronavirus zijn ook de transfervergoedingen onder druk komen te staan. Als je operationeel gezond bent, heb je geen transfervergoedingen nodig. Wij hadden wat vet op de botten. Maar dat is er nu niet."

"Dat geldt niet alleen voor Heerenveen, maar speelt op heel veel plaatsen", weet de voormalig preses. "Veel clubs zullen het bijzonder moeilijk krijgen, daar is Heerenveen er een van. In Twente lopen er mensen rond die een paar miljoen te verstouwen hebben. Die leggen het geld op tafel. De truc is altijd dat er daarna naar de gemeente wordt gestapt met het verhaal: kijk eens, de club en investeerders hebben er alles aan gedaan, doen jullie nu ook wat om de club te redden? Die truc gaat bij Heerenveen niet op, dat kan niet in een dorp van dertigduizend mensen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen