Voormalig Roda-flop Danilo helpt Porto aan landstitel

16 juli 2020, 00:27

De kampioen van Portugal is bekend: FC Porto wint de landstitel in Zuid-Europa. De ploeg kon de titel al nauwelijks meer ontgaan en is dankzij een minieme zege op Sporting Portugal niet meer te achterhalen voor Benfica. Danilo kopte het openingsdoelpunt tijdens de 2-0 overwinning binnen.

De middenvelder is vooral bekend van zijn tijd bij Roda JC, waar hij als huurling van Parma geen moment echt indruk kon maken. Dat is in Portugal wel anders, want als aanvoerder van Porto is hij een van de betere spelers van de competities. Dat bewees hij ook tegen Sporting Portugal, dat derde staat. Na een uur spelen brak hij het duel open met een krachtige kopbal uit een corner.

Zijn goal betekende een overwinning en een verdiende 29e landstitel. In de blessuretijd besliste spits Moussa Marega het duel, De club is al het gehele seizoen de beste en meest constante ploeg van Portugal. In de Europa League was het succes iets minder groot, want daar sneuvelde het in de zestiende finale over twee duels tegen Bayern Leverkusen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen