Silva helpt City aan zege, winst Spurs en late domper voor Wolves

15 juli 2020, 21:00

Met dank aan een uitblinkende David Silva heeft Manchester City het thuisduel met AFC Bournemouth gewonnen. De Spanjaard was voor rust belangrijk met een prachtige vrije trap en een assist op Gabriel Jesus. Door de 2-1 thuiszege blijft de situatie voor het bezoekende Bournemouth uiterst penibel. Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderes deden in hun strijd voor Europees voetbal juist wel goede zaken. Al balen ze bij Wolves van de blessuretijd.

Manchester City - Bournemouth: 2-1

David Silva staat voor een vertrek uit Engeland en liet tegen de nummer achttien nog even zien wat hij allemaal wel niet kan. Eerst krulde hij een prachtige vrije trap binnen en pal voor rust liet hij Gabriel Jesus de 2-0 scoren. Bournemouth, dat niet eens slecht voor de dag kwam, kwam die marge niet meer te boven. Onder meer door een terecht afgekeurde goal en keurig keeperswerk van Ederson. In de slotfase scoorde invaller David Brooks nog wel uit een counter, maar dat was niet genoeg voor een late stunt: 2-1.

Met nog twee duels te spelen en een achterstand van drie punten op Watford en West Ham United, wordt het alles of niets voor Bournemouth, waar Nathan Aké vanwege een blessure ontbrak. City is wel uitgespeeld, want die club blijf hoe dan ook tweede in de Premier League

Newcastle United – Tottenham Hotspur: 1-3

Wat nog niet verdeeld is, zijn de plaatsen voor Europees voetbal. Een handvol clubs heeft nog wat om voor te spelen, waaronder Tottenham Hotspur. De nummer acht had op bezoek bij Newcastle United wat mazzel, maar won wel dankzij goals van Heung Min-Son en Harry Kane. Voor de Engelsman was het zijn tweehonderdste goal namens Spurs. Hij scoorde een minuut na de gelijkmaker van Matt Ritchie.

Spurs speelde met rouwbanden. Dit had alles te maken met de broer van Serge Aurier, die deze week werd doodgeschoten in Frankrijk. De verdediger speelde 'gewoon' mee tegen Newcastle. Steven Bergwijn viel in de tweede helft in en was met een assist belangrijk bij de 1-2. Hij zag Kane in de slotfase ook nog zijn tweede maken en het duel beslissen. Door de zege doet Tottenham volop mee om Europa League of zelfs de laatste Champions League-plaatsen.

Burnley – Wolverhampton Wanderes: 1-1

Ook Wolverhampton Wanderes en in mindere mate Burnley waren nog in de race. Lang bleef het duel vrij van doelpunten, totdat Raul Jimenez met een prachtige volley een kwartier voor tijd het openingsdoelpunt maakte. Het leek genoeg voor de belangrijke winst, totdat Pedro Neto de bal op de arm kreeg in de zestien. Namens Burnley benutte Chris Wood in de zevende minuut van de extra tijd de pingel: 1-1.

Wolves blijft desondanks zesde Tottenham in ieder geval zevende. De Londenaren komen met slechts een punt wel erg dichtbij. Sheffield United (achtste) en Arsenal) komen nog in actie, evenals de nummer vier Leicester City en het op de vijfde plaats staande Manchester United.