Leverkusen gaat geen spelers meer verkopen aan Dortmund

Leverkusen gaat geen spelers meer verkopen aan Dortmund

15 juli 2020 – In duidelijke bewoording heeft Bayer Leverkusen-voorzitter Fernando Carro laten weten dat ze de komende jaren geen spelers verkopen aan Borussia Dortmund. Dit om de stap naar de echte top de kunnen maken, want dat is volgens de Spanjaard doelstelling van de komende jaren.Al sinds 1993, toen de club de DFB-Pokal won, wacht de ploeg van Peter Bosz op een prijs. De club verloor sinds die bekerwinst drie bekerfinales, een Champions League-eindstrijd (2002) en werd liefst vijfmaal tweede in de Bundesliga. Om de aspiraties kracht bij te zetten, moet er alleen verkocht worden aan de absolute topclubs, vindt Carro tegenover BILD.

"We moeten eraan werken dat onze topspelers langer blijven. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om successen. De spelers moeten de overtuiging hebben dat ze hier iets kunnen winnen. En als iemand van ons dan toch naar een van de tien topclubs uit Europa gaat, kan ik daarmee leven", aldus Carri tegenover de krant. Kai Havertz, de huidige ster van het elftal, hoeft volgens Carro dus niet meer op een transfer naar Borussia Dortmund te rekenen. Alleen de absolute topclubs kunnen hem overnemen.

Vorig jaar verkocht de club Julian Brandt nog aan de concurrent, maar daar doen ze vanaf nu niet meer aan bij Die Werkself. "Aan een club als Borussia Dortmund willen we geen spelers meer kwijtraken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020

  3. woensdag 5 augustus 2020