Officieel: Ajax telt miljoenen neer voor Ghanees Kudus

16 juli 2020, 15:48   Bijgewerkt: 16 juli 2020, 19:51

En daar is ook de officiële bevestiging van Ajax. De club neemt Mohammed Kudus voor naar verluidt negen miljoen euro over van FC Nordsjaelland uit Denemarken. De negentienjarige Ghanees is een aanvaller, die ook op het middenveld in actie kan komen. Kudus kan gezien worden als potentiële opvolger van Donny van de Beek. Hij tekent in Amsterdam een contract voor vijf seizoenen.

De transfer was een kwestie van tijd, want Deense en Nederlandse media maakten al melding van een akkoord. En ook het management van de tiener liet gisteren (donderdag) al aan de NOS weten dat er een deal in de maak was. Kudus komt uit de koker van John Steen Olsen, de Ajax-scout die al jarenlang spelers uit Scandinavië naar de Johan Cruijff ArenA brengt.

Met deze transfer komt Kudus in de top-tien grootste transfers van de Deense competitie. Ook is de Afrikaan de op één na duurste uitgaande transfer van Nordsjaelland. Alleen Emre Mor werd in 2016 voor meer geld verkocht. Zijn transfer naar Borussia Dortmund leverde bijna tien miljoen euro op.

Kudus is de derde versterking voor de ploeg van Erik ten Hag van dit seizoen. Eerder kwamen Antony en Maarten Stekelenburg al naar Amsterdam. De Ghanees maakte in 57 duels voor de nummer zes van Denemarken 14 goals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen