NEC zorgt voor stunt: Barreto komt terug naar De Goffert

NEC zorgt voor stunt: Barreto komt terug naar De Goffert

15 juli 2020 – NEC Nijmegen stunt met het aantrekken van Edgar Barreto. De 36-jarige Paraguyaan keert na dertien jaar terug op het oude nest. De vandaag (woensdag) jarige Barreto heeft voor één seizoen getekend, met de optie voor een extra jaar. Na zijn profcarrière kan hij als trainer aan de slag binnen de jeugdopleiding van NEC.Barreto leverde in mei zijn contract bij Sampdoria in, waarna de geruchten over een terugkeer naar De Goffert meteen op gang kwamen. Mede omdat hij nog altijd een huis in Nijmegen bezat. "Ik heb de laatste tijd veel nagedacht over mijn sportieve toekomst. Ik voelde dat ik nog niet klaar was om te stoppen met mijn carrière", reageert Barreto op het clubkanaal van NEC. "Ik ben fit en wilde mijn ervaring uitdragen naar jonge spelers. Ik kreeg daarbij verschillende aanbiedingen van clubs, maar het plan van NEC sprak me het meest aan. De trainer heeft een leidende rol voor mij in gedachten en dit past bij mij als persoon. Mijn gevoel zegt me dat ik op die manier een bijdrage kan leveren aan hetgeen de club ambieert: terugkeren naar de Eredivisie."

NEC is trots op de terugkeer van Barreto. "Toen we hoorden dat Edgar openstond voor een terugkeer hebben we direct contact gezocht. We hebben ons idee bij een samenwerking geschetst en de rol van Edgar daarin belicht. Hierna hebben we meerdere gesprekken gevoerd en zijn we tot deze mooie uitkomst gekomen", vertelt directeur Wilco van Schaik. "Edgar heeft ongelofelijk veel ervaring en is een echte professional. Daarnaast heeft hij de kwaliteiten om van waarde te zijn voor NEC. We hebben een jong team en Edgar zal een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van deze jonge talentvolle spelers. Met ervaring op WK's en veel wedstrijden in Italië heeft hij ons veel te bieden."

Barreto speelde tussen 2004 en 2007 voor NEC, daar diende hij enkel Italiaanse clubs. De Zuid-Amerikaan kwam uit voor Reggina, Atalanta, Palermo en Sampdoria.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020