Van Veldhoven: "City Group wil talent naar Lommel laten komen"

Van Veldhoven: "City Group wil talent naar Lommel laten komen"

15 juli 2020 – De Belgische tweedeklasser SK Lommel staat in het middelpunt van de belangstelling. Sinds mei is de club onderdeel van de City Football Group (CFG). "Ik begrijp dat veel mensen misschien argwanend zijn naar wat het hier allemaal gaat worden", zegt directeur Harm van Veldhoven.Nog geen jaar geleden werd Van Veldhoven het slachtoffer van de compleet mislukte Mexicaanse overname van Roda JC. Zulke taferelen verwacht hij niet bij Lommel. "Ik zie een combinatie tussen deze regio en de City Group wel zitten", vertelt Van Veldhoven aan de NOS. "Dit is een mooie omgeving met veel mogelijkheden om de accommodatie flink uit te breiden. Dit is een club waar iets gecreëerd kan worden. Waar we vanuit het verleden al open staan voor de jeugdopleiding."

Lommel strikte onder andere al de transfervrije AZ'er Stijn Wuytens als ervaren speler en is KNVB-coach Peter van der Veen als assistent toegevoegd aan de technische staf. Het uiteindelijke doel is Lommel uit laten groeien tot talentenfabriek. Van Veldhoven: "Vanuit de hele wereld wil de City Group jonge jongens hierheen laten komen, laten doorgroeien en begeleid laten worden om een goede voetballer te kunnen worden voor het hoogste niveau. Het is namelijk zeer moeilijk in te schatten of spelers van 17, 18 jaar naar Manchester City kunnen. Wel kan je tussenstappen nemen, zoals hier, waardoor je de groei van die jongens makkelijker kunt inschatten."

Lees meer: Van der Veen verlaat KNVB en tekent bij Lommel SK

Volgens Het Belang van Limburg is Lommel ook bezig met de komst van Arno Verschueren. De 23-jarige Belg moet overkomen van NAC Breda.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020