De Jong terug in selectie FC Barcelona, Suarez kritisch

15 juli 2020, 12:14

Frenkie de Jong is terug in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De oud-Ajacied keek de afgelopen zeven wedstrijden geblesseerd toe. Morgen (donderdag) tegen Osasuna is hij weer inzetbaar. Tegenover zijn terugkeer staat de absentie van Antoine Griezmann, wiens seizoen mogelijk voorbij is. Barça speelt nog twee competitiewedstrijden, in augustus wacht de return in de achtste finale van de Champions League tegen Napoli.

Zonder De Jong verspeelde Barcelona de landstitel. Na remises tegen Sevilla (0-0), Celta de Vigo (2-2) en Atlético Madrid (2-2) is de achterstand op Real Madrid opgelopen tot vier punten. De Madrilenen pakken morgen de titel, mits er gewonnen wordt in de thuiswedstrijd tegen Villarreal. FC Barcelona speelt gelijktijdig (21.00 uur) tegen Osasuna.

Suarez

Afgelopen weken klonk er vanuit Barcelona ook veel kritiek op de arbitrage. Bij monde van voorzitter Josep Maria Bartomeu en Gerard Pique voelden de Catalanen zich benadeeld ten opzichte van Real Madrid. Luis Suarez vindt dat Barcelona de oorzaak van mislopen van de titel bij zichzelf moet zoeken. "In La Liga moet je zelfkritisch zijn. We hebben het zelf laten zitten", zegt de Uruguayaan tegen Mundo Deportivo. "Ik weet dat Gerard en de voorzitter kritisch zijn geweest. Maar wij moeten niet zoveel naar excuses zoeken. We moeten de realiteit onder ogen zien."

Lees ook: FC Barcelona Real bekvechten met elkaar over VAR

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen