'Akkoord Ajax en FC Nordsjaelland: Kudus komt naar Amsterdam'

15 juli 2020, 11:38   Bijgewerkt: 15 juli 2020, 14:36

Ajax gaat aan de haal met Mohammed Kudus. Vanuit Denemarken wordt een akkoord gemeld tussen de Amsterdamse club en FC Nordsjaelland. Ajax legt, exclusief bonussen, negen miljoen euro neer voor de negentienjarige Ghanese aanvaller. Waarschijnlijk tekent de aanstaande Ajacied voor vijf seizoenen.

Dat meldt BT. Gisteren (dinsdag) meldden Deense en Nederlandse media dat Kudus zijn zinnen had gezet op een transfer naar Ajax. Als de deal is beklonken, komt hij in de top-tien grootste transfers van de Deense competitie. Ook wordt de Afrikaan de op één na duurste uitgaande transfer van Nordsjaelland. Alleen Emre Mor werd in 2016 voor meer geld verkocht. Zijn transfer naar Borussia Dortmund leverde bijna tien miljoen euro op.

De Ghanees is de voorbije maanden aan meerdere clubs uit de Europese (sub)top gelinkt. Onder meer Everton en Borussia Mönchengladbach zouden interesse hebben getoond. Kudus, tweevoudig international van Ghana, speelde tot nu toe 51 competitiewedstrijden voor FC Nordsjaelland en was veertien keer trefzeker. Kudus staat te boek als groot talent. De jonge speler, die in 2018 de Right to Dream Academy verruilde voor FC Nordsjaelland, is een van de genomineerden van de Golden Boy-award.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen