Rashford krijgt als jongste ooit eredoctoraat van Manchester

15 juli 2020, 10:57   Bijgewerkt: 15 juli 2020, 11:17

Marcus Rashford is geëerd met het eredoctoraat van de Universiteit van Manchester. Een eredoctoraat wordt door universiteiten uitgereikt aan mensen die iets uitzonderlijks hebben gepresteerd. Rashford krijgt de onderscheiding voor zijn strijd tegen kinderarmoede in Engeland.

Rashord heeft ervoor gezorgd dat circa 1,3 miljoen kinderen uit arme gezinnen tijdens de zomervakantie gratis maaltijden krijgen. Deze regeling werd opgetuigd tijdens de coronacrisis, maar wilde de Britse regering dit stopzetten. Met een open brief bracht Rashford premier Boris Johnson op andere ideeën.

De daad is voor de Universiteit van Manchester aanleiding om Rashford te onderscheiden. De 22-jarige aanvaller is de jongste persoon ooit die in Manchester het eredoctoraat krijgt. Bovendien treedt hij in de voetsporen van United-legendes Sir Alex Ferguson en Sir Bobby Charlton. "Als je kijkt naar de grote namen, is dit een eer", reageert Rashford. "We hebben nog een lange weg te gaan in de strijd tegen kinderarmoede. Deze erkenning betekent dat we de goede kant opgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen