Cocu grijpt naast play-offs: "Het hele seizoen te veel tegengoals"

15 juli 2020, 09:57   Bijgewerkt: 15 juli 2020, 10:07

Phillip Cocu heeft een duidelijke verklaring voor het mislopen van de play-offs met Derby County. Volgens de Nederlander kreeg zijn ploeg dit seizoen onnodige doelpunten tegen en werden er te veel fouten gemaakt. Gisteren (dinsdag) in de verloren uitwedstrijd tegen Cardiff City (2-1) was dat niet anders.

"Fouten kosten ons de wedstrijd. Je probeert het te voorkomen, maar in de laatste zes wedstrijden van het seizoen dien je achterin solide te zijn. Je kunt niet te veel fouten maken", zegt Cocu tegen de Derby Telegraph. "Kijkend naar de laatste drie nederlagen, maken we te veel onnodige fouten. Daarom staan we niet in de play-offs."

Lees meer: Cocu kan play-offs vergeten door individuele fouten

Na de nederlaag tegen directe concurrent Cardiff kunnen Cocu en Derby het seizoenstoetje uit hun hoofd zetten. "Dat is een grote teleurstelling. De manier waarop we in balbezit spelen en hoe we het doelpunt maken, is gewoon geweldig. Door fouten levert het ons geen resultaat op. Niet alleen nu, het hele seizoen hebben we te veel doelpunten moeten incasseren. De top-zes krijgt niet zoveel doelpunten tegen. Voor komend seizoen wordt dit een belangrijk verbeterpunt als we de ambitie hebben om play-offs te bereiken."

In 44 duels kreeg Derby maar liefst zestig doelpunten tegen, met min twee beschikt het ook over een negatief doelsaldo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen