Elia hoopt op terugkeer naar Italië: "Ik ben er klaar voor"

15 juli 2020, 09:28   Bijgewerkt: 15 juli 2020, 12:16

Eljero Elia zet zijn zinnen op een terugkeer naar Italië. De 33-jarige aanvaller is straks na het seizoen met Istanbul Basaksehir transfervrij. Elia's wens betekent een streep door de rekening van FC Twente. De Tukkers hoopten hun voormalig smaakmaker te kunnen verleiden tot een terugkeer. Gezien zijn woorden, kon dat weleens een lastig verhaal worden.

Negen jaar verleden verdiende Elia een transfer van Hamburger SV naar Juventus. Het avontuur in Turijn bleef beperkt tot één seizoen. "Ik wil terugkeren naar de Serie A en iedereen laten zien wie ik ben. Ik ben er klaar voor", is Elia duidelijk in gesprek met Gianlucadimarzio.com. "Ik wil met Istanbul Basaksehir de titel winnen en het goed doen in de Europa League, daarna ben ik vrij om te kiezen. Mijn zaakwaarnemer praat met enkele Italiaanse clubs, maar ik kan verder niets zeggen."

Elia stond in het verleden al eens op het punt terug te keren naar Italië. Echter kwamen Sampdoria en Fiorentina er niet uit met zijn Turkse werkgever. "Ik bereikte gelijk een akkoord, maar Basaksehir vroeg te veel geld en liet mij niet gaan. Beide keren stond ik al op het vliegveld te wachten op mijn vlucht, maar het kwam niet tot een deal." Na zijn vertrek bij Juventus speelde Elia voor Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Basaksehir. Met die laatste club lonkt de Turkse titel en zijn de Turken ook nog actief in de achtste finale van de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen