Schouten maakt indruk in Italië: "Ik voel hier echt de waardering"

Schouten maakt indruk in Italië: "Ik voel hier echt de waardering"

15 juli 2020 – In navolging van verschillende landgenoten ontwikkelt ook Jerdy Schouten zich stormachtig in de Serie A. Schouten, voormalig speler van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior, maakte recentelijk op het middenveld van Bologna indruk tegen Christian Eriksen. "Ik voel hier echt de waardering, al wil dat niet zeggen dat ik die bij Excelsior of Telstar niet voelde", zegt de 23-jarige middenvelder.Dat Schouten Eriksen anderhalve week uit de wedstrijd speelde, leverde hem de naam Grande Schouten op. Het is de kers op de taart van een seizoen waarin hij zich geruisloos aanpaste aan het Italiaanse voetbal. "Zoals iedere speler heb ik een periode van aanpassing nodig gehad. De stap van de Eredivisie naar de Serie A is sowieso groot, maar zit 'm vooral in het fysieke aspect", zegt Schouten in een interview met Voetbal International.

Schouten moest eerst topfit worden. "Zodoende is het niet raar dat meer spelers uit Nederland eerst even een paar weken moeten wennen, want je ziet ze daarna toch boven komen drijven. Stefan de Vrij was de eerste, daarna Marten de Roon en Hans Hateboer bij Atalanta Bergamo en nu dus ook Mitchell Dijks, Stefano Denswil en ikzelf. Het is een volkomen logisch proces."

ADO 
Drie jaar geleden vertrok Schouten nog bij ADO Den Haag, dat hem geen contract wilde geven. "Ik weet nog dat ik na ADO met mijn moeder sprak. Je weet hoe moeders zijn: ze wilde me een goed gevoel geven, me ervan overtuigen dat ik niet had gefaald. Dat de kans op een succesvolle carrière sowieso erg klein is. 'Tweehonderdduizend jongens willen wat jij wilt', zei ze. Hartstikke lief natuurlijk. Maar ma, antwoordde ik, ik ben een van die jongens die het wél redden, hoor."

Zo geschiedde. "Daarna heb je een beetje geluk nodig dat je de juiste mensen tegenkomt. Na ADO kon ik naar Telstar. Voor mij de ideale stap, want ik wilde gewoon lekker voetballen. Maar wat er van me was geworden als Ferry de Haan me niet naar Excelsior had gehaald? Geen idee. Dat is dan misschien dat beetje mazzel dat je moet hebben, maar key is toch echt dat je nóóit het vertrouwen in jezelf verliest."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020