Chelsea passeert Krul slechts eenmaal, maar wint wel

Chelsea passeert Krul slechts eenmaal, maar wint wel

14 juli 2020 – Chelsea heeft dinsdagavond een zeer moeizame zege geboekt tegen het reeds gedegradeerde Norwich City. De ploeg van Frank Lampard was weliswaar het hele duel heer en meester tegen de vrijwel ongevaarlijke bezoekers, maar verschalkte keeper Tim Krul slechts eenmaal. Vlak voor de pauze maakte Olivier Giroud de enige en cruciale treffer.Het alles gebeurde onder toezicht van Hakim Ziyech, die afgelopen week de training is gestart bij Chelsea. The Blues hadden de creativiteit van de oud-Ajacied uitstekend kunnen gebruiken, want in de eerste helft had het weliswaar veel meer de bal dan Norwich City, maar creëerde het bijzonder weinig kansen. Giroud maakte het Krul een paar keer lastig, maar de Nederlandse keeper had het nooit écht moeilijk. Eenmaal leek hij gepasseerd, maar nadat hij de inzet van Christian Pulisic toucheerde kreeg hij hulp van de lat.

Chelsea leek af te stevenen op een doelpuntloze stand halverwege, maar op slag van rust bewees de tot dan toe ongelukkige Giroud zijn waarde. Uit een uitstekende voorzet van diezelfde Pulisic kopte de Fransman van dichtbij de bal snoeihard achter Krul, die volstrekt kansloos was. In de tweede helft zette Chelsea een paar keer aan, maar ondanks meerdere kansen hield de Nederlander na de pauze zijn doel wel schoon. De negende nederlaag op rij kon hij echter niet voorkomen bij Norwich City, dat geen enkel schot op doel produceerde.

Voor Chelsea is de moeizame zege echter wel cruciaal in de strijd om de Champions League. The Blues leken na een nederlaag tegen Sheffield United nog heel veel moeite te moeten doen voor deelname aan het miljardenbal, maar staan nu opeens op pole position. Dat zal Ziyech goed doen, al zag de Marokkaan ongetwijfeld nog genoeg ruimte ter verbetering.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020