Cocu kan play-offs vergeten door individuele fouten

Cocu kan play-offs vergeten door individuele fouten

14 juli 2020 – Phillip Cocu kan de play-offs voor de Premier League definitief uit het hoofd zetten. In een rechtstreeks gevecht met nummer zes en directe concurrent Cardiff City had de Nederlandse coach met Derby County een zege broodnodig, maar kreeg het juist de derde nederlaag op rij door twee individuele fouten (2-1). Daardoor moet het nog genoeg moeite doen om in het linkerrijtje te eindigen. Daarmee kunnen de scenario's voor Cocu en consorten definitief de prullenbak in. Zelfs bij een zege was het nog moeilijk genoeg geworden met Leeds United onder andere op het programma, maar een overwinning zat er dinsdagavond al snel niet meer in. Junior Hoilett profiteerde na een kwartier namelijk van een enorme fout in de opbouw bij Derby County: de aanvaller van Cardiff kreeg de bal pardoes in zijn voeten en omspeelde Kelle Roos vervolgens uiterst simpel. Direct daarna hield de Nederlandse doelman Derby County met een knappe redding op de been.

Ondanks het cadeautje kwam Cocu met zijn elftal wel wat beter in de wedstrijd en kwam het na de drinkpauze via Jason Knight terug in het duel. Direct na de rust kopte de doelpuntenmaker uit een corner van Wayne Rooney net over en had Derby op dat moment zelfs de overhand in het duel. 

Maar nadat Cardiff opnieuw op voorsprong kwam uit een fout van Derby, was het verzet gebroken. Rooney verspeelde kinderlijk eenvoudig de bal, waarna Lee Tomlin op Roos afkon en aan alle hoop van Derby County een einde maken. Na een heel moeizaam en wisselend seizoen had Cocu de play-offs om de Premier League ruim een week geleden opeens weer in eigen hand na een knappe serie, maar anders dan vorig seizoen gaat het die niet halen en dat betekent voor de Nederlandse manager een domper.

Van Wolfswinkel scoort bij rentree
Verder was er mooi nieuws voor Ricky van Wolfswinkel. De aanvaller maakte na een kuitblessure zijn eerste minuten na de coronastop voor 1. FC Basel, dat tegen een veredeld jeugdteam van FC Zürich speelde. De A-selectie, onder wie Mimoun Mahi, van de subtopper zit vanwege een aantal coronabesmetitngen in quarantaine. FC Basel kende enige genade, maar mede door een goal van invaller Van Wolfswinkel vlak voor tijd viel de score uiteindelijk met 4-0 nog redelijk fors uit.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020