'PSV verwacht nog wijzigingen bij keepers: interesse voor Ruiter'

'PSV verwacht nog wijzigingen bij keepers: interesse voor Ruiter'

14 juli 2020 – Robbin Ruiter (33) staat deze zomer vermoedelijk voor een transfer bij PSV. De keeper is een van de vier doelverdedigers in de selectie van Roger Schmidt, maar komt zeer vermoedelijk niet in aanmerking voor een vaste plaats onder de lat. Willem II en sc Heerenveen hebben naar verluidt belangstelling voor de ervaring sluitpost. Mogelijk gebeurt er nog meer onder de lat voor komend seizoen. Dat schrijft Voetbal International althans. Ruiter heeft weliswaar nog een doorlopend contract in Eindhoven tot en met 2021, maar wil komend seizoen weer aan de bak. Als dat niet bij PSV mogelijk is, dan graag elders, zo weet het weekblad. Met Lars Unnerstall, Jeroen Zoet en ook Hidde Jurjus is de concurrentie flink, ondanks dat Ruiter als meevoetballende keeper over uitstekende cijfers beschikt.

Toch is een keuze voor hem niet aannemelijk, sterker nog: het is niet uitgesloten dat de Eindhovenaren nog de transfermarkt op gaan voor een meevoetballende keeper, wat Schmidt heel belangrijk vindt bij zijn elftal. 'PSV houdt er rekening mee dat er op het keepersfront nog iets gaat gebeuren', schreef het Eindhovens Dagblad vandaag dan ook. Volgens het regionale medium kan niet alleen Ruiter, maar ook Zoet – die eerder ook al op belangstelling kon rekenen van diverse clubs – nog een stap maken. Het is om die reden niet uitgesloten dat Jurjus gaat fungeren als derde keeper: daarom kon De Graafschap hem nog niet opnieuw huren. De Doetinchemmers huurden om die reden Rody de Boer van AZ.

Lees ookPSV hoeft niet per se te verkopen en hoopt nog op Rodríguez

In Tilburg en Heerenveen zijn de eerste keepers (Timo Wellenreuther en Warner Hahn) van afgelopen seizoen vertrokken, waardoor beide clubs nog op zoek moeten naar een nieuwe eerste keeper. Omdat in beide selecties (transfervrij en verhuur) ook de stand-in is vertrokken, zal er op de transfermarkt rondom de keepers nog wel het een en ander gebeuren.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020