Gisteren gemist: goal en zege De Roon, slecht nieuws voor Cocu

Gisteren gemist: goal en zege De Roon, slecht nieuws voor Cocu

15 juli 2020 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 14 juli.Overheid zet streep door de experimenten met fans bij oefenduels
De Eredivisie-clubs hebben slecht nieuws gekregen over de versnelde terugkeer van supporters in het stadion. De overheid heeft namelijk een streep gezet door experimenten buiten het door de KNVB gemaakte protocol van tachtig pagina's, waarbij de plannen werden gepresenteerd om extra vaart te maken met de terugkeer van fans in het stadion. 

Atalanta imponeert en wint mede dankzij goal De Roon
Atalanta Bergamo heeft de indrukwekkende reeks dinsdagavond een uitstekend vervolg gegeven in de derby tegen laagvlieger Brescia. Mede dankzij een fraai doelpunt van Marten de Roon had I Nerazurri slechts twintig minuten moeite met de opponent. Door de uiteindelijke ruime 6-2 zege, kreeg Lennart Czyborra de ruimte om zijn debuut te maken. 

Chelsea passeert Krul slechts eenmaal, maar wint wel
Chelsea heeft dinsdagavond een zeer moeizame zege geboekt tegen het reeds gedegradeerde Norwich City. De ploeg van Frank Lampard was weliswaar het hele duel heer en meester tegen de vrijwel ongevaarlijke bezoekers, maar verschalkte keeper Tim Krul slechts eenmaal. Vlak voor de pauze maakte Olivier Giroud de enige en cruciale treffer.

Cocu kan play-offs vergeten door individuele fouten
Phillip Cocu kan de play-offs voor de Premier League definitief uit het hoofd zetten. In een rechtstreeks gevecht met nummer zes en directe concurrent Cardiff City had de Nederlandse coach met Derby County een zege broodnodig, maar kreeg het juist de derde nederlaag op rij door twee individuele fouten (2-1). Daardoor moet het nog genoeg moeite doen om in het linkerrijtje te eindigen.

'PSV verwacht nog wijzigingen bij keepers: interesse voor Ruiter'
Robbin Ruiter (33) staat deze zomer vermoedelijk voor een transfer bij PSV. De keeper is een van de vier doelverdedigers in de selectie van Roger Schmidt, maar komt zeer vermoedelijk niet in aanmerking voor een vaste plaats onder de lat. Willem II en sc Heerenveen hebben naar verluidt belangstelling voor de ervaring sluitpost. Mogelijk gebeurt er nog meer onder de lat voor komend seizoen.

Horroravond De Wijs eindigt in 8-0 verlies bij Wigan
Hull City-aanvoerder Jordy de Wijs heeft een dramatische avond beleefd op bezoek bij Wigan Athletic. In de strijd tegen degradatie hoopte de Nederlander juist op bonuspunten bij de club die twee weken geleden het faillissement nog aanvroeg. Halverwege stond het echter met 7-0 (!) achter en uiteindelijk werd er met 8-0 verloren.

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020