Dembélé hervat individuele training: hoop op Champions League

Dembélé hervat individuele training: hoop op Champions League

14 juli 2020 – Goed nieuws voor Ousmane Dembélé: de aanvaller heeft de individuele training bij FC Barcelona weer hervat. De buitenspeler stond dinsdag op het veld bij de Catalanen op weg naar zijn rentree. In La Liga is hij echter sowieso niet meer inzetbaar in de laatste twee duels, wel kan hij nog van waarde zijn in de Champions League.De Fransman raakte in de winter dusdanig zwaar geblesseerd, dat Barça buiten de transferwindow om een vervanger mocht aantrekken voor de coronastop. De Catalanen haalden Martin Braithwaite en registreerden hem in plaats van Dembele. Dit betekent dat Dembele in de competitie niet speelgerechtigd is, ook niet als hij nog fit raakt. Daar had hij door de coronastop wel extra tijd voor.

Voor de Champions League steekt de vork anders in de steel. In het miljardenbal is juist Braithwaite niet speelgerechtigd en zou Dembele daarin nog wel van waarde kunnen zijn. In het miljardenbal staat de return in de achtste finale tegen Napoli nog op de rol en mogelijk nog volgende rondes.

Dembélé kampte met een zware hamstringblessure die hem al sinds februari aan de kant houdt. Hoewel hij inmiddels de individuele training heeft hervat, is het nog zeer onzeker of hij ook daadwerkelijk tijdig fit is voor het miljardenbal. Veel tijd om speelritme op te doen is er in elk geval niet voor de buitenspeler.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020