Guardiola haalt uit: "Blij zijn dat wij geen aanklacht indienen"

Guardiola haalt uit: "Blij zijn dat wij geen aanklacht indienen"

14 juli 2020 – Pep Guardiola vindt dat de aanklagers hun excuses moeten aanbieden aan Manchester City. De Catalaanse oefenmeester reageerde daarmee op de vrijspraak van de Engelse grootmacht bij het CAS, dat besloot dat de club tóch Europa in mag komend seizoen. "We hebben het recht om ons te verdedigen als we geloven dat wat we hebben gedaan, het juiste is. Drie onafhankelijke rechters zeiden dit. De mensen die riepen dat we logen en vals speelden, moeten blij zijn dat we geen aanklacht tegen ze hebben ingediend."Dat zei de coach in de Engelse media tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Bournemouth. Onder andere Jürgen Klopp en José Mourinho spraken zich in felle woorden uit over het terugdraaien van de straf van Manchester City, maar volgens Guardiola was dat juist terecht. "We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd, net als andere clubs. Dat hebben we op de juiste manier en volgens de regels gedaan", verzekerde de oefenmeester. "We zijn niet geschorst, omdat we ons aan de regels van Financial Fair Play hebben gehouden."

Dat er bijzonder veel kritiek is op die beslissing van het CAS, snapt de coach niet. "Ik zou zeggen: accepteer het. Het zou fijn als de kritiek nu stopt, maar ik denk van niet", aldus Guardiola, die de criticasters uitdaagt. "Vertel het in ons gezicht. Stap het veld op en probeer ons daar te verslaan. Als ze dan winnen, dan feliciteren we ze. Dát is sport."

Lees ookKlopp over CAS-oordeel: "Geen goede dag voor het voetbal"

La Liga-baas Javier Tebas
Een van de andere mannen die veel kritiek had op de beslissing van het CAS, was de baas van de Primera Division: Javier Tebas. Hij sprak over 'financiële doping' voor The Citizens. Volgens Guardiola is hij jaloers op de Premier League. "Maar de volgende keer zullen we vragen naar welke rechters we moeten gaan", sneerde de Catalaan.

"Javier kan zich maar beter focussen op La Liga. Hij is echt zo iemand voor wie alles perfect is, zolang de uitspraak maar in zijn voordeel is. Zo is het al vaak gegaan in Spanje. Als het hem tegenzit, dan zijn er problemen", nam de trainer van Manchester City geen blad voor de mond.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020