Real doet beroep op fans bij titel: vier het niet samen

Real doet beroep op fans bij titel: vier het niet samen

14 juli 2020 – Real Madrid heeft de Spaanse landstitel zo goed als zeker binnen. De Koninklijke heeft in de laatste twee duels aan twee zeker punten genoeg en kan zelfs met minder uit de voeten als FC Barcelona nog punten verspeelt. De Madrilenen hebben inmiddels een bericht de deur uit gedaan voor het als komende donderdag kampioen wordt tegen Villarreal.De belangrijkste boodschap van de club is dat het aan de fans vraagt om niet naar het Plaza de Cibeles te komen bij een goed resultaat tegen Villarreal. Een zege tegen de nummer vijf volstaat zeker voor het landskampioenschap, terwijl achtervolger FC Barcelona tegen Osasuna speelt. Mocht het overigens in punten nog gelijk worden, dan heeft Real Madrid het voordeel van het onderlinge resultaat ook nog achter de hand. Het won in de competitie het laatste duel van de Catalaanse achtervolger, nadat de eerste doelpuntloos gelijk eindigde.

'We zijn ons allemaal bewust van de moeilijke situatie waarin we ons bevinden', schrijft Real Madrid over het coronavirus. 'De samenleving moet het virus bestrijden en ook het voetbal helpt daarbij.' De spelers gaan bij een titel niet naar het Plaza de Cibeles, waar normaliter de landstitel gevierd wordt. 'Dus we vragen onze partners en fans dat ook om niet te doen. We willen besmettingen voorkomen.' Hoewel de club de eerste landstitel sinds twee seizoenen graag met de achterban wil delen, kan dat voorlopig niet, schrijft het.

Lees ook: Real Madrid kan titel ruiken: "Erg trots op mijn team"

'We zijn ons ervan bewust dat de tijd waarin we leven ons verplicht extreme voorzorgsmaatregelen te nemen', staat in het statement van de club. 'Een overwinning van ons team, mag geen grote stap achteruit betekenen in de strijd tegen het coronavirus.'

Real Madrid won alle negen wedstrijden sinds de herstart in de Primera Division en heeft met nog twee duels een voorsprong van vier punten en een beter onderling resultaat ten opzichte van FC Barcelona. Alleen als het gelijkspeelt en verliest én de Catalanen tweemaal winnen, loopt het de landstitel nog mis.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020