'Ajax wil aanvaller Danilo Pereira verhuren in de Eredivisie'

'Ajax wil aanvaller Danilo Pereira verhuren in de Eredivisie'

14 juli 2020 – Ajax wil Danilo Pereira (21) volgend seizoen verhuren. De Amsterdammers zien in de Braziliaan een groot talent, maar om een volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling zou het goed zijn om een jaar volop speelminuten op te doen op het hoogste niveau. Dat moet bij voorkeur gebeuren in de Eredivisie.Dat schrijft Ajax Showtime althans. De buitenspeler stond tot dusver eenmaal in de basis bij Ajax en dat was in de return tegen Getafe in de Europa League. Hoewel hij meteen scoorde, werd hij wel halverwege gewisseld en viel vervolgens nog tweemaal in. De meeste speeltijd kreeg hij in Jong Ajax, waarin hij in 42 wedstrijden liefst 24 doelpunten maakte en twee assists gaf.

Logischerwijs ziet Ajax dus veel potentie in de Braziliaan, maar beseft het ook dat speeltijd op het hoogste niveau cruciaal is. Met David Neres, Anthony, Noa Lang, Quincy Promes, Dusan Tadic en anderen is de concurrentie op flanken enorm voor Danilo, dat zelf om die reden vermoedelijk ook open staat voor een verhuurperiode.

Overigens kan hij ook als spits uit de voeten, maar ook daar gloort er niet veel hoop op speeltijd komend seizoen met onder andere Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Lassina Traoré in de selectie. De aanvaller ligt nog vast tot en met 2022 in de Johan Cruijff Arena.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020

  3. dinsdag 11 augustus 2020