Feyenoord denkt aan circa tienduizend fans bij eerste oefenduel

14 juli 2020, 20:14

Feyenoord laat op zondag 9 augustus ongeveer tienduizend supporters toe in De Kuip bij de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Rotterdammers zullen dan de gemaakte plannen betreft de coronamaatregelen testen. De maatregelen rond de supporters maken deel uit van een puzzel, geeft commercieel directeur Joris van Dijk aan in een interview met RTV Rijnmond.

"We moeten gewoon die anderhalve meter kunnen waarborgen en het controleerbaar houden", aldus Van Dijk, die een indicatie geeft van het aantal supporters dat welkom is in De Kuip. "Zoals het er nu uitziet, gaat het bij de eerste wedstrijden eerder richting de tienduizend, dan richting de vijftienduizend."

Volgens Van Dijk zijn de oefenduels met Sparta en FC Twente bij uitstek wedstrijden om te kijken of wat op de tekentafel is verzonnen in lijn is met het vanuit de KNVB meegegeven protocol. "Want, hoe gaat dat er in de praktijk uitzien? Dan kan je het maar beter beperken, dan dat je in het begin tegen obstakels oploopt, omdat je te veel mensen hebt toegelaten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen